top of page

PETITIE
SICK OF THE PILLS that were supposed to make us better

ZIEK VAN DE PILLEN waar we juist beter van hadden moeten worden


34% van de mensen die willen stoppen met antidepressiva heeft daar veel moeite mee. 46% slaagt er überhaupt niet in te stoppen, ondanks dat men graag zou willen. 10% lukt het met enige moeite; slechts 10% ervaart geen grote problemen.
Bron: Davies/Read 
 

De meeste mensen die antidepressiva slikken zijn niet op de hoogte van deze cijfers; velen zijn blij met hun pillen. Maar ALS en WANNEER ze ooit willen stoppen, dan kan de realiteit ineens totaal omslaan. 
 

Artsen hebben te weinig kennis om mensen van deze medicijnen af te helpen; richtlijnen voor het afbouwen schieten tekort, moeten noodzakelijk worden gemoderniseerd, verbeterd, aangepast. Ondertussen moeten de patiënten het zelf uitzoeken.
Zie: Research on tapering
 

Het bovenstaande geldt niet alleen voor antidepressiva, maar ook voor anti-angstmedicatie, benzo's, stimulantia, antipsychotica, stemmingsstabilisatoren, anti epileptica die worden voorgeschreven als pijnstiller en opioïde pijnstillers zoals oxycodon.
 

Veel mensen die deze middelen gebruiken hebben spijt dat ze er ooit aan begonnen zijn, omdat stoppen zo moeilijk is. Op het moment dat ze voorgeschreven werden hadden deze middelen wellicht enig nut, maar eens komt het moment dat je weer wilt stoppen. En dan beginnen de problemen. 
 

Deze petitie is bedoeld om de manier waarop mensen aankijken tegen deze medicijnen en de schade die ze kunnen aanrichten bij te stellen en realistischer te maken. Dat is iets waar we allemaal beter van worden.
 

Jouw mening  kan van grote invloed zijn, niet alleen op het voorschrijven van deze middelen in de toekomst maar ook op de zorg die mensen ontvangen wanneer ze in de problemen raken tijdens het afbouwen.
 

Zeg niet dat een petitie niets uithaalt. Als niemand zich uitspreekt, zal verandering altijd te weinig zijn en altijd te laat komen.
 

Zeg niet dat je deze petitie belachelijk vindt, omdat jij tevreden bent met je medicatie. Want morgen kan ook jouw situatie er ineens heel anders uit zien. Kijk om je een. Hoeveel mensen lukt het om af te bouwen op een manier die enigszins te verdragen is...? Velen blijven liever doorslikken dan de ontwenningsverschijnselen die gepaard gaan met het afbouwen te riskeren.
 

In de online steungroepen, waar mensen komen uithuilen omdat ze nergens anders terecht kunnen en hun dokter het ook niet meer weet, heerst veel wanhoop en verdriet. Zonder structurele verandering in het voorschrijfbeleid en afbouwbeleid is het dweilen met de kraan open. Mensen zijn er letterlijk doodziek van.
 

"Ziek van antidepressiva, anti-angstmedicijnen, benzo's, stimulerende middelen, antipsychotica en stemmingsstabilisatoren en opioïden.

 

Ziek van artsen die deze medicijnen voorschrijven maar geen idee hebben hoe ze hun patiënten moeten helpen wanneer ze willen stoppen.
 

Wij zijn er ZIEK van om ZIEK te worden vanwege  ontwenningsverschijnselen, iedere keer als we onze dosis proberen te verlagen
Ziek van artsen die ons niet serieus nemen.

Verdrietig om het leven dat door onze vingers glipt

 

We zijn ziek van verslaving op doktersvoorschrift

Ziek van de farmaceutische industrie die zijn zakken vult

We zijn ziek van "medicatie"  die meer problemen veroorzaakt dan oplost

We zijn er doodziek van dat deze middelen ook worden voorgeschreven aan jonge kinderen en tieners 
 

We zijn ziek van ontwenningsverschijnselen die maar niet ophouden

We zijn er ziek van dat de artsen en psychiaters die deze middelen voorschrijven doen alsof alles oké is, terwijl dat niet zo is
 

We zijn ziek van de media die vaak meer aandacht heeft voor sensatie dan informatie 
 

We zijn ziek van het medische en politieke establishment, dat geen zin heeft in verandering
We zijn ziek van lobbyisten, farmaceuten, aandeelhouders en 'belanghebbenden'

WIJ ZIJN ER DOODZIEK VAN

En jij...?

 

Teken de petitie en laat je stem horen aan wetgevers, politieke besluitvormers, artsen en psychiaters wereldwijd. Voordat we straks ALLEMAAL ziek zijn.

bottom of page